Kursy
Profesjonalny Kurs Flair
Kurs skierowany tylko do grup zorganizowanych, szkół i lokali gastronomicznych. Kurs ten jest otwarty - zapisać może się każdy, nie ma warunków wstępnych.
Czas trwania - 4 dni - 40 godzin wykładowych ( głównie zajęcia praktyczne).
CENA: ustalana jest dla każdej grupy, szkoły czy lokalu oddzielnie. By otrzymać ofertę napisz maila z podstawowymi informacjami niezbędnymi do wyceny (ile osób, miejscowość)
Program Kursu:
1. Zajęcia praktyczne
a) Free Pouring - nalewanie z ręki
b) Sposoby oraz rodzaje nalań
c) Working Flair - czyli za barem wszystko może latać: :)
- ewolucje drobnym sprzętem barmańskim, serwetkami, lodem (podrzuty, przerzuty, podbijanie, balansowanie)
- wprowadzenie i nauka ewolucji butelką wypełnioną płynem
- dokładność, stylowość, unikalność oraz oryginalność ruchów
- łączenie trików w zawikłane kombinacje
- tajniki zabawiania gości przy barze :) tzw. show barmańskie oraz walka ze stresem podczas wykonywania ewolucji za barem
- Przygotowanie cocktaili techniką Working Flair przy specjalnym mobilnym barze flairowym
- Speed test- przygotowanie w jak najszybszym czasie zamówienia
d) Exhibition Flair
- ewolucje 1 butelką
- triki butelka + kubek, 2butelki
- Multipouring
- Odpowiedni dobór muzyki ( interakcja z muzyką)
- Elementy żonglerki
2. Zajęcia teoretyczne
a) Wprowadzenie do zawodu barmana
b) Idea powstania ruchu flair
c) Rodzaje flair:
- Working flair
- Exhibition Flair
- Competition Flair
- Speed
- Free Pouring
d) Organizacja oraz wyposażenie baru flairowego
e) Głównie zasady treningowe flair
f) Flair Addict - uzależnieni od flairu
g) Najpopularniejsze koktajle na świecie
h) Ciekawostki barmańskie
3. Egzamin praktyczny
Kurs nastawiony jest na praktykę. Z racji charakterystyki kursu, zalecany jest sportowy ubiór i wygodne obuwie.
Cena - ustalana jest dla każdej grupy, szkoły czy lokalu oddzielnie.
By otrzymać ofertę napisz maila z podstawowymi informacjami niezbędnymi do wyceny (ile osób, miejscowość)
Certyfikat w dwóch językach - polskim i angielskim.
Kurs skierowany jest zarówno do osób początkujących jak i pracujących już barmanów chcących podnieść kwalifikacje.
W ofercie również szkolenia zamknięte, szkolenia personelu w gastronomii, szkolenia dla szkół oraz kursy indywidualne.
|